Duurzame opleidingen

Gebruik jij ICT met het oog op de toekomst? 

Door middel van duurzame opleidingen, bootcamps, trajecten en workshops willen wij leerkrachten het vertrouwen geven ICT op de juiste manier in te zettenJe vindt bij ons een ruim aanbod aan praktische opleidingen rond Google for Education en andere hedendaagse ICT-toepassingen. De opleidingen gaan door in Kortrijk, een innovatieve experienceruimte van 360m2. We zijn ervan overtuigd dat "hands-on" de beste manier is om nieuwe tools aan te leren. Je wordt meteen ondergedompeld in onderwijs van morgen. 

Ben je opzoek naar een opleiding op maat? Je kan ons ook uitnodigen bij jou op school. 
We zijn flexibel wat betreft inhoud, samenstelling en duur van de sessies.


Indien de opleidingen niet offline kunnen doorgaan, voorzien we een digitale versie.

Opleidingsaanbod

Alle
Chromebook & Google apps
Google Certified Educator
Gmail en agenda
Google Docs & Slides
Google Sites
Google Drive
Google Classroom
Google Spreadsheets
Google Forms
Schoolupdate
Technisch
Administratie
Alle
Maak je lessen productiever met Google Classroom
Word digivaardig 
met 
Google Apps

Zelfcorrigerende werkbladen maken met Google Spreadsheets
Breng de wereld naar je klaslokaal met Google Expeditions en Tour Creator!
Logo Google Classroom
Logo Google
Logo Google Spreadsheets

In deze workshop maak je kennis met Google Classroom. Tijdens deze workshop leer je de verschillende toepassingen en mogelijkheden van Google Classroom kennen en gebruiken in de rol van docent/student. 

Wil je heel wat praktische tips horen van ervaren docenten? Wil je het maximale uit de tool halen om Google Classroom optimaal in te zetten in jouw klaspraktijk, dan is deze workshop iets voor jou! 

In deze training leer je de basisprincipes van Google Drive en ingebouwde essentiële Google Apps zoals documenten, presentaties en tekeningen. Je leert naadloos samenwerken met anderen en hoe je notities neemt met Google Keep.


Ben je een nieuwe gebruiker van de Google tools? Wil je werken aan jouw digitale basisvaardigheden? Wil je tips ontvangen hoe jij deze vaardigheden kan aanleren bij jouw leerlingen? Dan is deze workshop iets voor jou! 

Het loont om leerlingen iedere dag vijf tot tien minuten te laten oefenen met het maken van sommen die ze moeten automatiseren. Met spreadsheets kun je werkbladen ontwikkelen die oefeningen automatisch corrigeren. Daarnaast kun je een spreadsheet ook omtoveren tot flashcards, een tijdlijn, bingo-spel, woordzoeker, ...


Ben je opzoek naar een manier om oefeningen automatisch te laten corrigeren bij het automatiseren, flashcards te ontwikkelen, of andere leuke leerspelletjes, dan is deze opleiding iets voor jou!


Stel je zich eens voor dat je de studenten onderdompelt in de ultieme leer-omgeving voor jouw les… Een virtueel bezoek aan talloze musea, duiken in scheepswrakken, markante plaatsen uit WOII verkennen of wat dacht je van een ruimtestation te bezoeken, een meesterwerk van Van Gogh van dichtbij te bekijken? Dit allemaal met jou als gids vanuit de klas. 


Ontdek de rijke virtuele wereld van Google Expeditions, verken de wereld via Google Earth VR of creëer zelf een virtuele ervaring met Google Tour Creator. 

Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Maak je lessen future proof met de juiste ict-tools!
Een professionele, mooie website maken met Google Sites
Bye bye verbeterwerk, welkom Google Forms
Efficiënt werken met Chromebooks als leerling & leerkracht
Logo Goole
Google Sites
Icon Google Forms
Icon Chromebook

Tijdens deze sessie analyseren we samen een aantal handige hedendaagse tools die je koppelt aan jouw Google Classroom. 


We focussen op gereedschappen en hulpmiddelen die een meerwaarde zijn binnen jouw klaspraktijk (al dan niet met Chromebooks), tools die jouw onderwijs sterker maken bij klasmanagement, het opvolgen van leerplandoelstellingen, digitaal evalueren, educatieve content creëren en betrokkenheid creëren.

In deze workshop ontdek je zelf hoe eenvoudig het is om al jouw online-inhoud te organiseren en te delen in Google-sites. Sites biedt een intuïtieve drag & drop-interface, responsief ontwerp en vooraf gedefinieerde thema’s en lay-outs. Of het nu voor school, werk, vrije tijd, familie of sociaal is, Sites is een eenvoudige manier om een ​​website, wiki of portfolio te ontwerpen, beheren en publiceren zonder voorafgaande programmeer- of ontwerpvaardigheden.


Je leert de verschillende apps uit de Google-omgeving integreren.


Waarom toetsen, opdrachten verbeteren als Google Formulieren dit voor jou doet? Tijdens deze sessie leer je Google Formulieren gebruiken voor het afnemen van toetsen en klasopdrachten met automatische correctie en feedback.


We leggen de focus op de basis: het aanmaken van een Google Formulier, verschillende vraagtypes, het formulier instellen als quiz, het formulier delen en de resultaten opvolgen. Dit allemaal met good practices vanuit de klaspraktijk.


Ben je trotse eigenaar van een Chromebook of word je trotse eigenaar? Ben je benieuwd naar de inzetbaarheid van Chromebooks in de klas? 

Deze praktische opleiding helpt je bij de overgang naar de wereld van Chromebooks. Je leert de basisprincipes van een Chromebook en het Chrome-besturingssysteem. Je leert de Chromebook gebruiken als een innovatief leermiddel, met behulp van Google Drive en andere online tools.

Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Apps, add-ons en extensies voor elke leerkracht die met Google Apps werkt
Creatief aan de slag met foto’s en afbeeldingen op Chromebooks
Organiseer (peer)feedback met Google Forms
Bevragingen, quizzes met Google Formulieren
Icon Google
Icon Chromebook
Icon Google Forms
Icon Google Forms

Tijdens deze sessie analyseren we samen een aantal handige hedendaagse tools die je koppelt aan jouw Google Classroom. 


We focussen op gereedschappen en hulpmiddelen die een meerwaarde zijn binnen jouw klaspraktijk (al dan niet met Chromebooks), tools die jouw onderwijs sterker maken bij klasmanagement, het opvolgen van leerplandoelstellingen, digitaal evalueren, educatieve content creëren en betrokkenheid creëren.

Wil jij foto’s en afbeeldingen bewerken op Chromebooks? Wil jij foto’s organiseren in online-albums en deze efficiënt en veilig beheren? Wil jij collages maken? Wil jij leerlingen creatief aan de slag zetten op Chromebooks? 


Dan is deze workshop iets voor jou!

Is het gebruik van Google Formulieren je niet onbekend en wil je naast de quiz-functie Google Formulieren ook gebruiken om snel feedback aan je leerlingen te bezorgen? Denk bv. aan 360° feedback.


In deze workshop leer je Google Formulieren omtoveren tot een feedbackinstrument. Je gaat aan de slag met handige add-ons om de resultaten met je leerlingen te delen en op te volgen. Dit allemaal met good practices vanuit de klaspraktijk.


Benieuwd naar de diverse mogelijkheden van Google Formulieren in het onderwijs? Schrijf je in en ontdek de verschillende mogelijkheden om Formulieren als bevraging, peerevaluatie, quiz in de klas te implementeren. 


Dit allemaal met good practices vanuit de praktijk.

Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Google Spreadsheets: van basis naar geavanceerd in 1 dag!
Google Workspace beheer voor starters
Google beheer een stapje verder
Command line management voor Google Workspace met GAM

Je wil Google Spreadsheets integreren in de klaspraktijk? Je hebt enkel een basiskennis in Excel? Of heb je het gevoel dat je nog te weinig haalt uit dit veelzijdig programma?


Dan is deze opleidingsdag iets voor jou! Je start de opleiding met een overzicht van de basisfuncties (functies en formules, gegevens filteren en opmaken, …). Vervolgens zoomen we in op meer geavanceerde functies.

Het beheer van een Google for Education domein gebeurt via de online Google Workspace beheerdersconsole. Via deze admin console organiseer en configureer je jouw schooldomein en beheer je gemakkelijk de gebruikers en apparaten. In deze sessie overlopen we alle onderdelen van de beheerdersconsole.


We gaan ook wat dieper in op de relevante en meest interessante settings voor onderwijs. Deze instellingen zorgen voor een optimale gebruikerservaring voor directies, leerkrachten en leerlingen.

In deze workshop maak je kennis met de meer geavanceerde beheermogelijkheden binnen de Google Beheer console. 


Ook van de mogelijkheden met command line management GAM zal je kunnen proeven. 


Via de beheerdersconsole in Google Workspace kan je heel veel configureren en automatiseren. Maar je kan niet alles gedaan krijgen via die weg. Een simpel voorbeeld: alle wachtwoorden voor alle gebruikers resetten, in één keer. Dat kan wel met GAM, Google Apps Management, de command line tool die je ook kan draaien op een Chromebook. 


Ben je opzoek naar een manier om je domein sneller en efficiënter te beheren. Ben je opzoek naar een "Swiss Army Knife" voor een Google Workspace admin? Dan is deze workshop iets voor jou!


Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Google Spreadsheets geavanceerd
Doe meer met Google Formulieren: add-ons
Efficiënte tekstverwerking met Google Docs
Google Spreadsheets: van basis naar geavanceerd!

Optimaliseer je kennis van Spreadsheets. Tijdens deze opleiding leer je werken met een heleboel mogelijkheden van Google Spreadsheets. 

Ben je opzoek naar een opleiding om je spreadsheetkennis verder te ontwikkelen? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Tijdens deze workshop maak je kennis met extra functionaliteiten binnen Google formulieren door het gebruik van interessante add-ons.


Bv. hoe organiseer je een workflow met inschrijving en goedkeuring, een sportdag of oudercontact? Hoe kun je het formulier afsluiten na een bepaald tijdstip? Hoe kun je de antwoorden op je formulier in een Google Document gieten met behulp van een sjabloon? En nog veel meer! Ontdek ze allemaal in deze workshop!

In deze workshop leer je alle functionaliteiten van Google Docs kennen. Je gaat aan de slag met Google Docs en leert documenten opmaken tot professionele overzichtelijke documenten. Ook leer je veilig samenwerken in hetzelfde document. 

Na deze workshop kent Google Docs geen geheimen meer voor jou.

Jouw school is reeds overgestapt naar Google Workspace (of is dat van plan)? Je hebt een basis in Excel maar worstelt af en toe met Google Spreadsheets? Of heb je het gevoel dat je nog te weinig haalt uit dit veelzijdig programma waardoor je meer tijd dan nodig steekt in lijsten, tabellen en berekeningen? 


Dan is deze opleidingsdag iets voor jou! Je start de opleiding met een overzicht van de basisfuncties (functies en formules, gegevens filteren en opmaken, …). Vervolgens zoomen we in op meer geavanceerde functies.


Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Sneller, slimmer en efficiënter samenwerken in Google Drive
Enquêtes en bevragingen met Google Formulieren
Samenvoegen en etiketten met Google Docs
E-mail, agenda- en taakbeheer met Google Workspace
Icon Google

Werk je met meerdere collega's aan documenten en spreadsheets? Met Google Drive deel je jouw bestanden met wie jij maar wilt. Bovendien bewerk je gezamenlijk de bestanden.  Transformeer de manier waarop je samenwerkt en deelt met Google Drive door je in te schrijven voor deze opleiding. 


Ontvang tal van verrassende tips die je productiviteit een boost geven! Aan het einde van de training beheers je de basisprincipes van Google Drive en Apps om jouw productiviteit te verhogen en naadloos samen te werken met anderen. Ook Offline.


Wil jij de workflow aan bevragingen, oudercontacten, enquêtes, inschrijvingen, feedback van ouders efficiënter kunnen organiseren en opvolgen? Wil jij meer gegevens gaan digitaliseren? 


Schrijf je dan in voor deze opleiding en ontdek het gebruiksgemak van Google Formulieren. Je leert een bevraging opstellen met Google formulieren, maar ook hoe je deze formulieren deelt, laat invullen. Daarnaast maak je kennis met extra functionaliteiten door het gebruik van interessante add-ons. 

In deze workshop leer je geper-sonaliseerde brieven en/of etiketten printen.


Je gaat aan de slag met add-ons om de mogelijkheden van Docs verder uit te breiden. Zo ga je op basis van een gegevensbron mailings opmaken en verzenden, labels maken.

Bijna iedereen kent Gmail. Maar kan je er ook efficiënt mee werken? In deze opleiding leer je de functies in Gmail slim toe te passen zodat je op een duidelijke en overzichtelijke manier al jouw mailverkeer kan beheren. 


Je leert in deze opleiding professioneel plannen, organiseren en taken beheren voor een vlotte workflow! Verder beheer je zonder problemen al je contacten en leer je vergaderingen plannen en organiseren. Win tijd en rendement! Schrijf je snel in!

Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Word Google Certified Educator
Google Certiefied Educator level 2
Future Move
Google Apps 
Script 
training

Icon Google
Icon Google
Logo Future Move
Icon Google

Ben jij als leerkracht klaar om de ICT-eindtermen te integreren in jouw klaspraktijk? Volg dan ons traject om je voor te bereiden op het Google Certified Educator level 1 - examen.


Level 1 Certified Educator is de eerste van twee certificaten specifiek voor leraren in de klas. Deze badge bewijst dat jij als leerkracht beschikt over de digitale basisvaardigheden die nodig zijn om de 21ste eeuwse vaardigheden te implementeren bij jouw leerlingen.  Het traject biedt de nodige ondersteuning om GCE te worden vanaf de voorbereiding tot de examendag. 


Het traject voor Level 2 is qua opbouw vergelijkbaar met Level 1. Er wordt echter dieper ingegaan op de diverse onderdelen van Google Workspace. 


Je gaat voorbij de basis en zoomt in op een grotere hoeveelheid Google for Education-tools en andere technologieën. Denk aan add-ons en extensies, Blogger, Scholar, Maps en Earth, Chrome webstore en meer. 


Alles om het leren en lesgeven met (Google) technologie nog beter te integreren. 

Op zoek naar een actieve, inspirerende, innovatieve pedagogische studiedag, voor en door onderwijsmensen? Een ervaring die jouw schoolteam laat zien en voelen wat er vandaag al mogelijk is aan digitalisering in het onderwijs. Future Move is een evenement op maat.

Dan is onze Future Move de juiste formule!

Breng je school digitaal in beweging met Google Workspace for Education en tal van andere interessante tools! Kom samen met inspirerende leerkrachten en ontdek hoe we jouw onderwijsteam online kunnen versterken en aan de   ICT-eindtermen kunnen werken. Plan een Future Move met Fourcast for Education.


Tijdens de Google Apps Script training leer je om gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden van Google Apps Script en hoe je hiermee efficiënt mee kunt werken.


Ontdek interessante voorbeeldcases uit het onderwijs om processen te automatiseren. 

Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Schoolupdate
Het online leerplatform ICT & Media voor leerkrachten

Google Classroom next level
Ontwerp online lesmateriaal met Google Documenten en Slides
Logo Schoolupdate
Icon Google Classroom
Icon Google Docs

In samenwerking met onze Nederlandse partner Schoolpdate.nl bieden we leerkrachten en ICT-coördinatoren leertrajecten aan rond het gebruik van ICT & Media op de Schoolupdate Academie. 


Ontdek ons breed aanbod van kwaliteitsvolle Google for Education opleidingen op de Schoolupdate Academie en volg overdag of 's avonds les!

Ben je al begonnen met Google Classroom maar wil je manieren vinden om er nog meer mee te doen? 


Deze online opleiding biedt je alles wat je nodig hebt om jouw kennis van Google Classroom  uit te breiden. Ontdek onze praktische tips om het meeste uit deze tool te halen.
Ben je opzoek naar een manier om digitaal lesmateriaal te creëren dat de werkbladmethode voor het geven van instructies vervangt?  Een stap richting blended learningklaslokaal?


Deze online opleiding biedt je alles wat je nodig hebt om met Google Documenten en Slides interactieve lessen te maken. Ontdek de pedagogie achter het ontwerp van digitale lessen. Ontdek de vele mogelijkheden om het lesgeven te transformeren in interactieve, boeiende, studentgerichte omgevingen.


Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Chromebook & Google apps
Maak je lessen future proof met 
de juiste ict-tools!
Logo Goole

Tijdens deze sessie analyseren we samen een aantal handige hedendaagse tools die je koppelt aan jouw Google Classroom. 


We focussen op gereedschappen en hulpmiddelen die een meerwaarde zijn binnen jouw klaspraktijk (al dan niet met Chromebooks), tools die jouw onderwijs sterker maken bij klasmanagement, het opvolgen van leerplandoelstellingen, digitaal evalueren, educatieve content creëren en betrokkenheid creëren.
Meer informatie
Creatief aan de slag met foto’s en afbeeldingen op Chromebooks
Icon Chromebook

In deze workshop ontdek je zelf hoe eenvoudig het is om al jouw online-inhoud te organiseren en te delen in Google-sites. Sites biedt een intuïtieve drag & drop-interface, responsief ontwerp en vooraf gedefinieerde thema’s en lay-outs. Of het nu voor school, werk, vrije tijd, familie of sociaal is, Sites is een eenvoudige manier om een ​​website, wiki of portfolio te ontwerpen, beheren en publiceren zonder voorafgaande programmeer- of ontwerpvaardigheden.


Je leert de verschillende apps uit de Google-omgeving integreren.

Meer informatie
Word digivaardig 
met 
Google Apps
Logo Google

In deze training leer je de basisprincipes van Google Drive en ingebouwde essentiële Google Apps zoals documenten, presentaties en tekeningen. Je leert naadloos samenwerken met anderen en hoe je notities neemt met Google Keep. 


Ben je een nieuwe gebruiker van de Google tools? Wil je werken aan jouw digitale basisvaardigheden? Wil je tips ontvangen hoe jij deze vaardigheden kan aanleren bij jouw leerlingen? Dan is deze workshop iets voor jou! 

Meer informatie
Efficiënt werken met Chromebooks als leerling & leerkracht
Icon Chromebook
Ben je trotse eigenaar van een Chromebook of word je troste eigenaar? Ben je benieuwd  naar de inzetbaarheid van Chromebooks in de klas? Deze praktische opleiding helpt je bij de overgang naar de wereld van Chromebooks. 

Je leert de basisprincipes van een Chromebook en het Chrome-besturingssysteem.Je leert de Chromebook gebruiken als een innovatief leermiddel, met behulp van Google Drive en andere online tools.

Meer informatie
Apps, add-ons en extensies voor elke leerkracht die met Google Apps werkt
Icon Google

Werk je al vlot met G Suite en wil jij je kennis uitbreiden met Google apps, add-ons en extensies? 


In deze workshop maak je kennis met tal van interessante Google apps, add-ons en extensies voor het onderwijs.  Ze zorgen voor extra functies en uitbreidingsmogelijkheden.
Meer informatie
Word 
Google 
Certified Educator

Icon Google

Ben jij als leerkracht klaar om de ICT-eindtermen te integreren in jouw klaspraktijk? Volg dan ons traject om je voor te bereiden op het Google Certified Educator level 1 - examen.


Level 1 Certified Educator is de eerste van twee certificaten specifiek voor leraren in de klas. Deze badge bewijst dat jij als leerkracht beschikt over de digitale basisvaardigheden die nodig zijn om de 21ste eeuwse vaardigheden te implementeren bij jouw leerlingen.  Het traject biedt de nodige ondersteuning om GCE te worden vanaf de voorbereiding tot de examendag. 
Meer informatie
Google Apps 
Script 
training

Icon Google

Tijdens de Google Apps Script training leer je om gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden van Google Apps Script en hoe je hiermee efficiënt mee kunt werken.


Ontdek interessante voorbeeldcases uit het onderwijs om processen te automatiseren. 


Meer informatie
Breng de wereld naar je klaslokaal met Google Expeditions en Google Tour Creator!

Stel je zich eens voor dat je de studenten onderdompelt in de ultieme leeromgeving voor jouw les … Een virtueel bezoek aan talloze musea, duiken in scheepswrakken, markante plaatsen uit WOII verkennen of wat dacht je van een ruimtestation te bezoeken, een meesterwerk van Van Gogh van dichtbij te bekijken? Dit allemaal met jou als gids vanuit de klas. 

Ontdek de rijke virtuele wereld van Google Expeditions, verken de wereld via Google Earth VR of creëer zelf een virtuele ervaring met Google Tour Creator. 

Meer informatie
Google Certified Educator
Word Google Certified 
Educator
Icon Google

Ben jij als leerkracht klaar om de ICT-eindtermen te integreren in jouw klaspraktijk? Volg dan ons traject om je voor te bereiden op het Google Certified Educator level 1 - examen.


Level 1 Certified Educator is de eerste van twee certificaten specifiek voor leraren in de klas. Deze badge bewijst dat jij als leerkracht beschikt over de digitale basisvaardigheden die nodig zijn om de 21ste eeuwse vaardigheden te implementeren bij jouw leerlingen.  Het traject biedt de nodige ondersteuning om GCE te worden vanaf de voorbereiding tot de examendag. 
Meer informatie
Google Certified 
Educator level 2
Icon Google

Het traject voor Level 2 is qua opbouw vergelijkbaar met Level 1. Er wordt echter dieper ingegaan op de diverse onderdelen van Google Workspace. 


Je gaat voorbij de basis en zoomt in op een grotere hoeveelheid Google for Education-tools en andere technologieën. Denk aan add-ons en extensies, Blogger, Scholar, Maps en Earth, Chrome webstore en meer. 


Alles om het leren en lesgeven met (Google) technologie nog beter te integreren. 

Meer informatie
Gmail en agenda
E-mail, agenda- en taakbeheer met Google Workspace
Icon Google

Bijna iedereen kent Gmail. Maar kan je er ook efficiënt mee werken? In deze opleiding leer je de functies in Gmail slim toe te passen zodat je op een duidelijke en overzichtelijke manier al jouw mailverkeer kan beheren. 


Je leert in deze opleiding professioneel plannen, organiseren en taken beheren voor een vlotte workflow! Verder beheer je zonder problemen al je contacten en leer je vergaderingen plannen en organiseren. Win tijd en rendement! Schrijf je snel in!


Meer informatie
Google Docs & Slides
Ontwerp online lesmateriaal met Google Documenten en Slides
Icon Google Docs

Ben je opzoek naar een manier om digitaal lesmateriaal te creëren dat de werkbladmethode voor het geven van instructies vervangt?  Een stap richting blended learning-klaslokaal?


Deze online opleiding biedt je alles wat je nodig hebt om met Google Documenten en Slides interactieve lessen te maken. Ontdek de pedagogie achter het ontwerp van digitale lessen. Ontdek de vele mogelijkheden om het lesgeven te transformeren in interactieve, boeiende, studentgerichte omgevingen. 

Meer informatie
Efficiënte tekstverwerking met 
Google DocsIn deze workshop leer je alle functionaliteiten van Google Docs kennen. Je gaat aan de slag met Google Docs en leert documenten opmaken tot professionele overzichtelijke documenten. Ook leer je veilig samenwerken in hetzelfde document.


Na deze workshop kent Google Docs geen geheimen meer voor jou.


Meer informatie
Samenvoegen en etiketten met 
Google Docs

In deze workshop leer je gepersonaliseerde brieven en/of etiketten printen.


Je gaat aan de slag met add-ons om de mogelijkheden van Docs verder uit te breiden. Zo ga je op basis van een gegevensbron mailings opmaken en verzenden, labels maken.

Meer informatie
Google Sites
Een professionele, mooie website maken met Google Sites
Google Sites

In deze workshop ontdek je zelf hoe eenvoudig het is om al jouw online-inhoud te organiseren en te delen in Google-sites. Sites biedt een intuïtieve drag & drop-interface, responsief ontwerp en vooraf gedefinieerde thema’s en lay-outs. Of het nu voor school, werk, vrije tijd, familie of sociaal is, Sites is een eenvoudige manier om een ​​website, wiki of portfolio te ontwerpen, beheren en publiceren zonder voorafgaande programmeer- of ontwerpvaardigheden.


Je leert de verschillende apps uit de Google-omgeving integreren.

Meer informatie
Een professionele, mooie website maken met Google Sites
Icon Google Sites

In deze online workshop ontdek je zelf hoe eenvoudig het is om al jouw online-inhoud te organiseren en te delen in Google-sites.

Je leert een site ontwerpen, beheren en publiceren zonder voorafgaande programmeer- of ontwerpvaardigheden. Je leert de verschillende apps uit de Google-omgeving integreren.

Meer informatie
Google Drive
Sneller, slimmer en efficiënter samenwerken in Drive

Werk je met meerdere collega's aan documenten en spreadsheets? Met Google Drive deel je jouw bestanden met wie jij maar wilt. Bovendien bewerk je gezamenlijk de bestanden.  Transformeer de manier waarop je samenwerkt en deelt met Google Drive door je in te schrijven voor deze opleiding. 


Ontvang tal van verrassende tips die je productiviteit een boost geven!

Aan het einde van de training beheers je de basisprincipes van Google Drive en Apps om jouw productiviteit te verhogen en naadloos samen te werken met anderen. Ook Offline.
Meer informatie
Google Classroom
Maak je lessen productiever met 
Google Classroom 

Logo Google Classroom

In deze workshop maak je kennis met Google Classroom. Tijdens deze workshop leer je de verschillende toepassingen en mogelijkheden van Google Classroom kennen en gebruiken in de rol van docent/student. 

Wil je heel wat praktische tips horen van ervaren docenten? Wil je het maximale uit de tool halen om Google Classroom optimaal in te zetten in jouw klaspraktijk, dan is deze workshop iets voor jou! Meer informatie
Google Classroom 
next level

Logo Google Classroom

In deze workshop maak je kennis met Google Classroom. Tijdens deze workshop leer je de verschillende toepassingen en mogelijkheden van Google Classroom kennen en gebruiken in de rol van docent/student. 


Wil je heel wat praktische tips horen van ervaren docenten? Wil je het maximale uit de tool halen om Google Classroom optimaal in te zetten in jouw klaspraktijk, dan is deze workshop iets voor jou!


  

Meer informatie
Google Spreadsheets
Google 
Spreadsheets 
geavanceerd

Optimaliseer je kennis van Spreadsheets. Tijdens deze opleiding leer je werken met een heleboel mogelijkheden van Google Spreadsheets. 

Ben je opzoek naar een opleiding om je spreadsheetkennis verder te ontwikkelen? Dan is deze opleiding iets voor jou!
Meer informatie
Google Spreadsheets: van basis naar 
geavanceerd!

Jouw school is reeds overgestapt naar Google Workspace (of is dat van plan)? Je hebt een basis in Excel maar worstelt af en toe met Google Spreadsheets? Of heb je het gevoel dat je nog te weinig haalt uit dit veelzijdig programma waardoor je meer tijd dan nodig steekt in lijsten, tabellen en berekeningen? 


Dan is deze opleidingsdag iets voor jou! Je start de opleiding met een overzicht van de basisfuncties (functies en formules, gegevens filteren en opmaken, …). Vervolgens zoomen we in op meer geavanceerde functies.

Meer informatie
Zelfcorrigerende werkbladen maken met 
Google Spreadsheets 

Logo Google Spreadsheets

Het loont om leerlingen iedere dag vijf tot tien minuten te laten oefenen met het maken van sommen die ze moeten automatiseren. Met spreadsheets kun je werkbladen ontwikkelen die oefeningen automatisch corrigeren. Daarnaast kun je een spreadsheet ook omtoveren tot flashcards, een tijdlijn, bingo-spel, woordzoeker, ...

Ben je opzoek naar een manier om oefeningen automatisch te laten corrigeren bij het automatiseren, flashcards te ontwikkelen, of andere leuke leerspelletjes, dan is deze opleiding iets voor jou! 

Meer informatie
Google Forms
Doe meer 
met Google Formulieren: add-ons

Tijdens deze workshop maak je kennis met extra functionaliteiten binnen Google formulieren door het gebruik van interessante add-ons.


Bv. hoe organiseer je een workflow met inschrijving en goedkeuring, een sportdag of oudercontact? Hoe kun je het formulier afsluiten na een bepaald tijdstip? Hoe kun je de antwoorden op je formulier in een Google Document gieten met behulp van een sjabloon? En nog veel meer! Ontdek ze allemaal in deze workshop!


Meer informatie
Bye bye verbeterwerk, welkom 
Google Forms
Icon Google Forms

Waarom toetsen, opdrachten verbeteren als Google Formulieren dit voor jou doet? Tijdens deze sessie leer je Google Formulieren gebruiken voor het afnemen van toetsen en klasopdrachten met automatische correctie en feedback.


We leggen de focus op de basis: het aanmaken van een Google Formulier, verschillende vraagtypes, het formulier instellen als quiz, het formulier delen en de resultaten opvolgen. Dit allemaal met good practices vanuit de klaspraktijk.


Meer informatie
Organiseer (peer)feedback met 
Google Forms
Icon Google Forms

Waarom toetsen, opdrachten verbeteren als Google Formulieren dit voor jou doet? Tijdens deze sessie leer je Google Formulieren gebruiken voor het afnemen van toetsen en klasopdrachten met automatische correctie en feedback.


We leggen de focus op de basis: het aanmaken van een Google Formulier, verschillende vraagtypes, het formulier instellen als quiz, het formulier delen en de resultaten opvolgen. Dit allemaal met good practices vanuit de klaspraktijk.Meer informatie
Bevragingen, quizzes met 
Google Formulieren
Icon Google Forms

Ben je trotse eigenaar van een Chromebook of word je troste eigenaar? Ben je benieuwdnaar de inzetbaarheid van Chromebooks in de klas?


Deze praktische opleiding helpt je bij de overgang naar de wereld van Chromebooks. Je leert de basisprincipes van een Chromebook en het Chrome-besturingssysteem. Je leert de Chromebook gebruiken als een innovatief leermiddel, met behulp van Google Drive en andere online tools.

Meer informatie
Enquêtes en bevragingen met 
Google Formulieren

Wil jij de workflow aan bevragingen, oudercontacten, enquêtes, inschrijvingen, feedback van ouders efficiënter kunnen organiseren en opvolgen? Wil jij meer gegevens gaan digitaliseren? 


Schrijf je dan in voor deze opleiding en ontdek het gebruiksgemak van Google Formulieren. Je leert een bevraging opstellen met Google formulieren. Maar ook hoe je deze formulieren deelt, laat invullen. Daarnaast maak je kennis met extra functionaliteiten door het gebruik van interessante add-ons. 

Meer informatie
Schoolupdate
​Schoolupdate Academie
Het online leerplatform ICT & Media voor leerkrachten

Logo Schoolupdate

In samenwerking met onze Nederlandse partner Schoolpdate.nl bieden we leerkrachten en ICT-coördinatoren leertrajecten aan rond het gebruik van ICT & Media op de Schoolupdate Academie


Ontdek ons breed aanbod van kwaliteitsvolle Google for Education opleidingen op de Schoolupdate Academie en volg overdag of 's avonds les!

Meer informatie
Technisch
Google Workspace 
beheer voor 
starters
Logo Google Classroom

Het beheer van een Google for Education domein gebeurt via de online Google Workspace beheerdersconsole. Via deze admin console organiseer en configureer je jouw schooldomein en beheer je gemakkelijk de gebruikers en apparaten. In deze sessie overlopen we alle onderdelen van de beheerdersconsole.


We gaan ook wat dieper in op de relevante en meest interessante settings voor onderwijs. Deze instellingen zorgen voor een optimale gebruikerservaring voor directies, leerkrachten en leerlingen.


Meer informatie
Google Beheer 
een 
stapje 
verder
Icon Google Classroom

In deze workshop maak je kennis met de meer geavanceerde beheermogelijkheden binnen de Google Beheer console. 


Ook van de mogelijkheden met command line management GAM zal je kunnen proeven. 

Meer informatie
Command line management voor Google Workspace for Education met GAM
Logo beheer

Via de beheerdersconsole in Google Workspace kan je heel veel configureren en automatiseren. Maar je kan niet alles gedaan krijgen via die weg. Een simpel voorbeeld: alle wachtwoorden voor alle gebruikers resetten, in één keer. Dat kan wel met GAM, Google Apps Management, de command line tool die je ook kan draaien op een Chromebook. 


Ben je opzoek naar een manier om je domein sneller en efficiënter te beheren. Ben je opzoek naar een "Swiss Army Knife" voor een Google Workspace admin? Dan is deze workshop iets voor jou!


  

Meer informatie
Administratie
Google Spreadsheets: van basis naar geavanceerd in 1 dag!

Je wil Google Spreadsheets integreren in de klaspraktijk? Je hebt enkel een basiskennis in Excel? Of heb je het gevoel dat je nog te weinig haalt uit dit veelzijdig programma?


Dan is deze opleidingsdag iets voor jou! Je start de opleiding met een overzicht van de basisfuncties (functies en formules, gegevens filteren en opmaken, …). Vervolgens zoomen we in op meer geavanceerde functies.Meer informatie
Enquêtes en bevragingen met 
Google Formulieren

Icon Google Forms

Wil jij de workflow aan bevragingen, oudercontacten, enquêtes, inschrijvingen, feedback van ouders efficiënter kunnen organiseren en opvolgen? Wil jij meer gegevens gaan digitaliseren? 


Schrijf je dan in voor deze opleiding en ontdek het gebruiksgemak van Google Formulieren. Je leert een bevraging opstellen met Google formulieren. Maar ook hoe je deze formulieren deelt, laat invullen. Daarnaast maak je kennis met extra functionaliteiten door het gebruik van interessante add-ons. 

Meer informatie
Efficiënte tekstverwerking met 
Google DocsIn deze workshop leer je alle functionaliteiten van Google Docs kennen. Je gaat aan de slag met Google Docs en leert documenten opmaken tot professionele overzichtelijke documenten. Ook leer je veilig samenwerken in hetzelfde document.


Na deze workshop kent Google Docs geen geheimen meer voor jou.


Meer informatie