Wat is Google Classroom?

Het krachtige digitale onderwijsplatform voor ICT-integratie in de klas

Google Classroom is het digitale verlengstuk van het fysieke klaslokaal. Het is een platform dat de leerkracht ondersteunt in het klasmanagement. Google Classroom maakt deelt uit van Google Workspace for Education. Het maakt lesgeven productiever en zinvoller. Leerkrachten kunnen lesgroepen maken, opdrachten opgeven en feedback geven. Alle informatie is gecentraliseerd op een plaats. Zowel leerkrachten als leerlingen plaatsen berichten, documenten en links in hun digitale klaslokaal.De workflow van het uitdelen, inleveren en beoordelen van opdrachten is met Google Classroom een fluitje van een cent. Classroom integreert ook naadloos met andere Googletools, zoals Google Documenten en Drive. Dankzij de inzet van dit platform kan je onderwijs op maat aanbieden aan jouw leerlingen. Met Google Classroom ontwikkel je bij leerlingen digitale vaardigheden die in de 21ste eeuw voorop staan. 

Contacteer ons
Google Classroom

De voordelen van Google Classroom

Met Classroom kunnen zowel leerlingen als leerkrachten opdrachten overzichtelijk indelen, samenwerking bevorderen en beter communiceren

Het bespaart je niet alleen massa's papier maar ook veel tijd. 

Google for Education

Samenwerking & Communicatie

Google Classroom verbetert de workflow tussen leerkracht en leerling. Het helpt je om efficiënter te communiceren met jouw leerlingen.

Google for Education

Vlotte integratie

Je kan het platform integreren met Google Workspace en met andere Google producten zoals documenten, presentaties, spreadsheets en formulieren.

Google for Education

Proces- en productevaluatie

Met Google Classroom kun je in realtime de voortgang van de leerlingen analyseren en feedback geven. Je vergroot de betrokkenheid bij het leerproces. Dankzij vereenvoudigde workflows kan je jouw energie in gepersonaliseerde aanbevelingen steken. Als leerkracht kan je een opdracht klaarzetten voor je klas en er een deadline aan koppelen. De leerlingen zien dat er een opdracht voor hen klaar staat en kunnen hiermee aan de slag. Als leerkracht zie je in één oogopslag hoeveel studenten al klaar zijn met de opdracht.

Google for Education

Hulpmiddel

Het platform Google Classroom is een geweldig hulpmiddel bij differentiatie en remediëring. 











Wat kan je ermee?

Google Experience Room - Fourcast for Education

Vlotte 
administratie







Via een eenvoudige configuratie en integratie met Google Workspace for Education stroomlijnt Classroom repetitieve taken. Google Classroom zorgt ervoor dat elke leerling een eigen versie van de opdracht krijgt. Bovendien kan je in één oogopslag zien welke leerlingen hun opdracht hebben ingeleverd en welke leerlingen nog bezig zijn.

Google Experience Room - Fourcast for Education

Werk 
waar je maar wilt

Het is zowel mogelijk om in jouw sofa te werken op jouw tablet als in jouw bureau met jouw laptop. Met Classroom kunnen leerkrachten en leerlingen inloggen via een computer of mobiel apparaat om toegang te krijgen tot alle opdrachten en lessen die online staan. Je kan ook feedback geven en lezen vanop elke locatie, op elk tijdstip en op elk apparaat.

Google Experience Room - Fourcast for Education

Gratis 
voor scholen

Classroom is gratis voor scholen en is inbegrepen wanneer je je aanmeldt met Google Workspace for Education. Met Classroom kunnen leerlingen en leerkrachten gemakkelijk verbinding maken. Zowel binnen en buiten het klaslokaal.

Google Experience Room - Fourcast for Education

Google Classroom Webinar

Vanuit Fourcast for Education bieden we je graag gratis ondersteuning aan voor het opzetten en organiseren van afstandsleren met Google. We organiseren webinars rond het thema 'afstandsleren met Google Classroom en Hangouts Meet'. Neem deel aan een van deze sessies wanneer het jou past. Klik hier om het overzicht van ons programma te bekijken.

 

Wil jij Google Classroom gebruiken in jouw klas? Contacteer ons!