Kinderen laten proeven van technologie dankzij Future Move Kids

Spring in de juiste STEM-ing dankzij Future Move Kids! Ontdek de mogelijkheden van Skribots, VR/AR, drones en 3D printing, krijg tips and tricks van een professionele gamer en leer alles over mediawijsheid. 

Future Move Kids? Da's het allerleukste kamp!

Is jouw kind helemaal gebeten door de digi-microbe? Tijdens het Future Move Kids kamp proef je van de mogelijkheden van wetenschap, technologie en techniek op een spelende en onderzoekende manier! 


Na het succes van de kampen in de zomer van 2021, worden ook dit jaar opnieuw kampen georganiseerd. Elke week van de verschillende schoolvakanties verwelkomen we kinderen tussen 10 en 12 jaar om spelenderwijs de boeiende wereld van wetenschap en techniek te verkennen!


De kampen gaan door in de Google Experience Room in Kortrijk en het Digital Transformation Center in Antwerpen!


Op het programma staat een leuke mix van STEM en sport! Kom je eigen robot bouwen en programmeren, met een drone moet vliegen, jouw ontwerp tot leven brengen met onze 3D-printer, gamen in VR en nog zoveel meer!


Om de juiste balans tussen schermtijd en beweging te garanderen voorzien wij ook enkele ontspannende sportactiviteiten! In Kortrijk gaan we met z'n allen bowlen, trampolinespringen, muurklimmen en doen een hoogteparcours.

Ook in Antwerpen gaan we samen op pad om de stad verkennen!


ACTIE: Nodig vrienden en familie uit om zich in te schrijven voor een Future Move Kids zomerkamp en ontvang een korting van €30 per extra aangebrachte inschrijving!

Lees meer
Schrijf je nu in!

Met je klas naar Future Move Kids? Dat kan!

Kom met de hele klas naar Fourcast for Education en maak kennis met Future Move Kids! 

Je leerlingen laten proeven van de mogelijkheden van technologie en wetenschap? Future Move Kids biedt de perfecte klasuitstap aan voor leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar!

Kom langs in de Google Experience Room in Kortrijk of het nieuwe Digital Transformation Center in Antwerpen en kies uit verschillende modules:

  • Wat houdt Artificiële intelligentie nu eigenlijk, en hoe werkt dit nu precies? Wat is het verschil met Machine Learning? Samen gaan we aan de slag en maken we onze eigen intelligente machine!
  • Leer alles over mediawijsheid en social media zoals Snapchat, TikTok, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest... Hoe moeten we ons gedragen op online platformen en staan we wel stil bij de mogelijke gevolgen?Hoe omgaan met pestgedrag op het Internet? Wat met privacy en veiligheid?
  • Computationeel denken (unplugged en plugged programmeren). Leer hoe je kan omgaan met problemen en deze oplossen in een snel veranderende wereld? We zetten leerlingen op een leuke manier om logisch en algoritmisch te denken voor persoonlijke ontwikkeling! 
  • Nog een stapje verder met programmeren? In combinatie met de basisvaardigheden van het computationeel denken kunnen we nu een zelfsturende robot programmeren en laten rijden zodat die zelfstandig objecten kan vermijden!
  • Maak zelf een digitaal ontwerp en breng het tot leven met de 3D-printer! Tijdens deze workshops doorlopen we het volledige 3D-printproces en nemen we de technologie en de onderdelen van de 3D-printer onder de loep!
  • Samen staan we sterker, ook digitaal! Door samen te werken kunnen de leerlingen problemen oplossen in Virtual Reality. Deze module biedt de perfecte combinatie van ICT-vaardigheden, communicatie, samenwerken en leren leren!