Wat is G Suite for Education?

By - RMA
23.11.20 03:23 PM

Google G Suite is vrij bekend, maar ken jij G Suite for Education al? 60 miljoen studenten en leerkrachten gebruiken G Suite for Education. 
Hoog tijd om er een ​​beetje meer over te leren, en dat kan in deze blog post!


G Suite for Education is een tool gemaakt voor scholen. De krachtige samenwerkingstool is intuïtief, effectief en best van al: gratis. Met G Suite for Education is het gemakkelijk voor leerlingen en leerkrachten om te maken, delen en samenwerken. Leerkrachten kunnen de tool in alle klassen en vakken gebruiken, op elk onderwijsniveau. Geïntegreerd werken met ICT tools op school is nu voor iedereen haalbaar met Google G Suite! 


G Suite for Education bevat verschillende apps zoals Gmail, Google Drive, Documenten, Spreadsheets, Formulieren, Sites, Google Classroom, Expeditions en Jamboard. Leerkrachten kunnen met deze apps leermogelijkheden ontwikkelen, administratieve taken automatiseren en leerlingen uitdagen om kritisch te denken. En dat alles zonder de huidige werkprocessen te verstoren. Leerlingen kunnen op hun beurt de apps gebruiken om te leren, samenwerken en ideeën te delen. 


unnamed-2-1Wat houden de verschillende apps van G Suite for Education nu precies in? Hier een overzicht van de meest populaire applicaties, gebruikt in het onderwijs.


Google Classroom logo_classroom_192


Met de populaire Google Classroom app kunnen leerkrachten opdrachten maken, verspreiden en beoordelen zonder papier - digitaal dus. Het belangrijkste doel van Google Classroom is om het proces van het delen van bestanden tussen docenten en studenten te stroomlijnen. Google Formulieren logo_forms_192-150x150


Met Google Formulieren maken leerkrachten toetsen, quizzen en beoordelingen digitaal. Dit gaat sneller, eenvoudiger, geautomatiseerd en is meer aanpasbaar dan wanneer dit op papier zou gebeuren. Je kan Google Formulieren ook gebruiken om enquêtes, presentaties of vragenlijsten te maken. De studenten kunnen ze dan digitaal invullen of bekijken.Google Documenten en Spreadsheets Google docsGoogle sheets


Met Google Documenten en Spreadsheets hebben leerlingen de mogelijkheid om feedback in realtime te krijgen, om hun documenten op het web te delen en om als team samen te werken en te brainstormen. Met deze handige functies is het werk veel productiever in de klas. Google Documenten is voortdurend in ontwikkeling. Google voegt regelmatig nieuwe functies toe waardoor deze G Suite app steeds nuttiger wordt voor lesgeven, leren, en gebruik in de klas. G Suite Enterprise for Education 


G Suite Enterprise for Education is een nieuwe editie van G Suite for Education die extra enterprise premium tools biedt. De set van tools is ontworpen voor universiteiten en hogescholen, en net zoals G Suite for Education aangepast voor het onderwijs. Nieuwe tools zoals uitgebreide beveiligingstools en beheerderstools maken deel uit van de Enterprise versie van G Suite for Education. Benieuwd naar meer info? Binnenkort publiceren we een blog artikel over G Suite Enterprise for Education. Dit waren maar enkele voorbeelden van wat mogelijk is met G Suite for Education. Het onderwijs verandert voortdurend. Het doel van leerkrachten en directies is om de studenten net die troeven in handen te geven die ze nodig hebben in deze digitale wereld. Dat kan met G Suite! Kortom, G Suite for Education is een echte leuke en handige tool! Denk jij dat je school klaar is om G Suite te proberen? Aarzel niet om naar één van onze opleidingen te komen en meer te leren over G Suite for Education! Kijk deze video van Google for Education: 30 seconden om kennis te maken met G Suite for Education.