BETT 2020 - Google For Education heeft groot nieuws

By - RMA
30.11.20 01:53 PM


Vorige week vond het belangrijkste evenement ter wereld plaats voor technologie in het onderwijs: de BETT beurs. Google koos met de BETT beurs een strategisch moment om een aantal nieuwigheden aan te kondigen. Ik geef je graag een overzicht van een aantal nieuwe features in G Suite for Education. De BETT beurs


Fourcast for Education ging naar jaarlijkse gewoonte met een aantal strategische klanten naar London voor de beurs. BETT brengt meer dan 800 toonaangevende bedrijven, EdTech-startups en meer dan 30.000 bezoekers samen om de laatste nieuwigheden uit de sector te ontdekken.  Mensen uit de hele wereld komen samen om nieuwigheden te ontdekken, inspiratie op te doen en de toekomst van het onderwijs te bespreken.Lang(er) leve de Chromebooks!


Meer dan veertig miljoen studenten en leerkrachten gebruiken Chromebooks wereldwijd. Google wil dat deze toestellen een nog langer leven beschoren is. 


Tot op heden werden er belangrijke updates mbt veiligheid, stabiliteit en nieuwe features gelanceerd; maar op een bepaald moment werden updates voor sommige modellen niet meer ondersteund. 


Tijdens BETT heeft Google aangekondigd dat de Chromebooks die in 2020 gelanceerd werden (zoals de HP G8) en nieuwere modellen, ondersteund worden voor een langere periode, tot juni 2028. Indien je zou denken om Chromebooks aan te kopen of bestaande toestellen te vervangen, dan is het nu misschien een goed moment. 


Voor een volledige lijst van Auto Update vervaldatum, klik hier. Een verbeterde Google Administratie Console


De administratie console van Google werd recent verbeterd met een laadsnelheid die 10 keer sneller is en met een zoekfunctionaliteit. Er werd tevens een nieuwe sectie "devices” toegevoegd waarin je bestaande chromebooks binnen je school kan zoeken en filteren. Zo zie je snel wanneer de automatische update datum verstrijkt. 


Het beheer van de applicaties uit de Google Play Store en de Chrome Web Store is voor gebruikers, surfers en gast sessies geïntegreerd. In de sectie “configuratie” beheer je bovendien native print opties met nieuwe controllers om waarden en restricties vast te leggen zoals kleuren. Plagiaatcontrole en rubrics in Google Classroom


Leerkrachten zien steeds meer de noodzaak in om na te gaan of de teksten die leerlingen hun toesturen, wel origineel zijn en of er niet wat knip- en plakwerk aan te pas kwam. Vanuit Google is dit proces vereenvoudigd dankzij de integratie van de zoekfunctie met plagiaatcontrole. 


Anderzijds werd er vorig jaar rubrics in Classroom gelanceerd in beta. Deze functionaliteit wordt uitgebreid naar iedereen die Google Classroom en Taken gebruikt. 


Dankzij deze nieuwe feature kunnen leerkrachten een rubriek toevoegen wanneer ze een opdracht creëren of een rubriek hergebruiken van een vorige opdracht. Om deze te delen met andere leerkrachten, hoef je deze enkel te exporteren en importeren. Bovendien kan deze feature gebruikt worden om het werk van de leerling te evalueren, zowel vanuit de leerlingenlijst als vanuit de beoordeling in Classroom. Nieuwigheden in creatieve applicaties


De creatieve applicaties helpen studenten om ideeën te bedenken en te delen met hun docenten, ouders en andere studenten. Daarom heeft Google de catalogus met creatieve applicaties geüpdatet. Alhoewel er applicaties bestaan voor verschillende vakken en moeilijkheidsgraden, toch hebben ze allemaal gemeen dat ze ontworpen werden om leerlingen zich zonder problemen te laten uitdrukken. 


De applicaties waarover we spreken zijn: 


  • WeVideo: om videos en verslagen te maken
  • Book Creator: om verhalen en stripverhalen te maken
  • Infinite Painter: om kunstwerken te maken
  • Squid: om verslagen en diagrammen te maken
  • Soundtrap: om podcasts en muziek te maken
  • Explain Everything: om presentaties en voorstellingen te makenByteBot_ADMIN_CONSOLE


Al deze applicaties kan je met één klik voor honderden studenten tegelijk installeren dankzij het nieuwe applicatie licentie systeem in de Google Administration Console. Er wordt een enorme tijdsbesparing gerealiseerd aangezien het niet meer nodig is om met username en paswoorden te werken. Elke applicatie uit deze lijst gebruikt Google Sign-in zodat studenten snel toegang hebben tot de content en kunnen beginnen creëren. Nieuwe features in Chromebook App Hub


Het platform Chromebook App Hub laat je toe om applicaties en ideeën te ontdekken omtrent het dagelijks gebruik van Chromebooks in de klas. Sommige van de nieuwe features die aangekondigd werden tijdens BETT zijn; 


  • Ideeën en applicaties zoeken en ze delen met andere leerkrachten 
  • Nieuwe opties in de zoekfilter die leerkrachten in staat stellen om te zoeken per vak, op specificaties van de Chromebook en integratie met Google, zodat de beste optie voor onze lessen gevonden wordt 
  • Applicaties die geoptimaliseerd zijn voor Chrome Tablets 
  • De mogelijkheid om applicaties te filteren naargelang de privacy normen (GDPR)Ben je er klaar voor? 


Screenshot 2020-01-29 at 15.24.37


Wij bij Fourcast for Education zijn er alvast van overtuigd dat deze nieuwe features en functionaliteiten weer een enorme toegevoegde waarde zullen zijn voor de leerinstellingen die dagelijks Google for Education gebruiken in de klas. Indien jouw school nog niet met Chromebooks aan de slag is en je graag de sprong wil maken, neem dan contact op met ons enthousiast team!