Prijsverhoging voor Chrome Education Upgrade uitgesteld

By - RMA
30.11.20 01:53 PM

In deze uitdagende tijden helpen we gesloten scholen vanwege COVID-19 door oplossingen voor afstandsonderwijs te bieden. Gezien de unieke omstandigheden heeft Google besloten om onze eerder aangekondigde verhoging van de Chrome Education Upgrade uit te stellen tot 12 januari 2021. Naast de uitstelling van de prijs bieden we jullie tools voor afstandsonderwijs en tips voor hoe leerkrachten hun lessen op afstand kunnen voortzetten. Wat is een Chrome Education licentie?


Deze licentie heeft een nieuwe naam en heet nu: Chrome Education Upgradein plaats van Education ChromeOS Management Service licentie. Deze licentie is nodig voor het beheren van één Chromebook. Chromebooks hebben een online beheerconsole waarmee je gemakkelijk een groep Chrome-apparaten en -gebruikers van een school centraal kan configureren en beheren. Dit beheren kan zowel voor groepen, apps, opstarten, netwerk en toegang. Op deze manier kan je leerlingen en leerkrachten van elkaar onderscheiden.Prijsverhoging voor Chrome Education Upgrade uitgesteld


Aangezien COVID-19 de wereld beïnvloedt, werkt Google eraan om leerkrachten en IT-coördinators over de hele wereld te ondersteunen. Gezien de unieke omstandigheden heeft Google besloten om de eerder aangekondigde verhoging van de Chrome Education Upgrade uit te stellen tot 12 januari 2021. Deze prijsverhoging was oorspronkelijk gepland voor maandag maart 9, 2020.

Als je Chrome Education Upgrade-licenties wil kopen in afwachting van de prijsverhoging, hou er dan rekening mee dat deze licenties permanent zijn en beschikbaar zijn wanneer je klaar bent om nieuwe Chromebooks te implementeren. Licenties verlopen niet en kunnen niet worden gerestitueerd.


Chrome Education Upgrades bestellen


Verwacht je in het nieuwe kalenderjaar dus nieuwe Chromebooks in gebruik te nemen, neem dan contact op onze experts of bestel de Chrome Education Upgrades hier. Bestel je voor 12 januari 2021, dan bespaar je €7 per licentie. Je kan nu de Google licenties aan de huidige voorwaardenbestellen en ze nadien koppelen aan nieuwe toestellen. 


CHROME LICENTIES BESTELLEN

 


Waarom stijgt de prijs? 


Google gaat Chrome for Education langer voorzien van updates. Helaas hangt er wel een prijskaartje aan deze langere ondersteuning. De langere ondersteuning, 8 jaar, geldt voor alle nieuwe laptops, tablets en andere devices die vanaf 2020 op de markt gebracht worden. Oudere devices ontvangen tot en met 6,5 jaar Chrome updates.


De Chrome Education Upgrade (de voormalige "Chrome Education licence"), een eenmalige licentie die gedurende de hele levensduur van een device geldig is, kost voortaan 38 dollar. Dit is een prijsstijging van 8 dollar (27%), +- 7 euro. Deze toename is in lijn met de investeringen die Google doet om de functionaliteiten van Chrome Education Upgrade uit te breiden. Blijf in contact met jouw collega's en leerlingen met G Suite for Education


Met G Suite for Education blijf je in slechts enkele klikken online in contact met jouw collega's en leerlingen.  Scholen die vandaag al werken met G Suite for Education, krijgen toegang tot gratis samenwerkingstools die altijd en overal toegankelijk zijn. Scholen kunnen dan met Hangouts Meet, onderdeel van de G Suite for Education omgeving, in contact blijven met hun leerlingen.Leerkrachten en IT-coördinators kunnen aanvullende leermiddelen voor afstandsonderwijs op onze nieuwe afstandsonderwijs pagina. We zullen informatie, webinars en documenten blijven toevoegen. We zijn er om je gedurende deze periode te ondersteunen. Het Fourcast for Education Team blijft tot jouw beschikking indien je vragen hebt!AFSTANDSLEREN MET GOOGLE