5 redenen om Google Certified Educator te worden

By - RMA
30.11.20 01:53 PM
Steeds meer leerkrachten uit het basis-, secundair en volwassenenonderwijs in Vlaanderen vinden hun weg naar de tools van G Suite for Education: Gmail, Drive, Google Documents, Formulieren, Spreadsheets, Sites, ... Wil jij ook weten hoe ze je lespraktijk verrijken? Word Google Certified Educator! In dit artikel vind je 5 redenen om het programma te volgen om Google Certified Educator te worden. Reden 1: Laat je inspireren!


Al wie het Google Certified Educator (GCE) traject al doorlopen heeft, zal het volmondig beamen: de hoeveelheid nieuwe en inspirerende ideeën die je er opdoet, is indrukwekkend. Ook al ben je al iet of wat vertrouwd met de Google Suite for Education-tools, door samen te komen met collega’s uit andere scholen in Vlaanderen, en door ervaringen met elkaar uit te wisselen, verrijk je je visie op wat lesgeven vandaag in de 21ste eeuw kan betekenen.

Het GCE-traject wordt trouwens begeleid door ervaren leerkrachten die zelf met beide voeten in het Vlaamse onderwijsveld staan en zichzelf met enige trots ‘Google Certified Educators/Trainers’ mogen noemen. Zij delen hun kennis en vaardigheden met jou en ondersteunen jou met jouw specifieke vragen en concrete problemen. 

Samen zoeken jullie naar oplossingen om effectiever en efficiënter te leren en samen te werken met ICT in het onderwijs.

Kortom, het GCE-traject is een boost voor je digitale mindset!


inspireer GCE
Reden 2: Bouw je expertise verder uit 


Waarschijnlijk ken je Gmail wel. En klinkt ‘Drive’ je ook niet onbekend in de oren. Mogelijk schrijf je af en toe wel eens een tekst met Google Docs of heb je al eens een enquête ingevuld via Google Formulieren. 
Maar … hoe vertrouwd ben jij met het gebruik van filters en labels in Gmail? Ken jij alle mogelijkheden tot samenwerken binnen Docs, Spreadsheets, Formulieren en Presentaties? Heb je de nieuwe Google Sites al ontdekt? Weet jij hoe je je afspeellijsten binnen Youtube beheert? Heb jij Agenda helemaal onder de knie voor het plannen van afspraken en herinneringen? En weet jij hoe Google Classroom werkt om materiaal te delen, taken te beoordelen en toetsen van feedback te voorzien? 

Ontvang een antwoord op bovenstaande vragen, leer G Suite tools integreren in de klaspraktijk en bouw je expertise verder uit tijdens het GCE-traject! Professioneel groeien GCE
Reden 3: Inspireer je studenten 


Heb je al eens gewerkt met Google Expeditions om de menselijke ademhaling te illustreren? Of bezocht je met Google Streetview Rome, Berlijn, Parijs, … ter voorbereiding van een klasuitstap? Heb je educatieve video’s geïntegreerd in de website van je klas? En bied je je leerlingen / studenten de vrijheid om zelf creatief aan de slag te gaan met Google Drawings om een nieuw logo te bedenken voor de school?


Door zelf op een doordachte manier aan de slag te gaan met digitale middelen, toon je je studenten wat de mogelijkheden ervan zijn en bereid je hen ook voor op de toekomst. Werk samen aan digitaal burgerschap en haal het beste uit elke leerling! 


Integreer ICT in je lessen GCEReden 4: Innoveer en inspireer je collega's! 


Tijdens elke sessie schaaf je je digitale basisvaardigheden bij, en sta je stil bij het onderwijs van vandaag. Wat zijn de behoeftes van je leerlingen, van je collega’s, en hoe kan je op een laagdrempelige en betaalbare manier hieraan tegemoetkomen? Een voorbeeld: hoe kan je flipping the classroom inzetten om (beter) te differentiëren? 

Een visie op ICT in het onderwijs ontwikkel je het best bottom-up, in dialoog met je collega’s. Wanneer je deelneemt aan het GCE-traject, leg jij misschien mee de basis voor een nieuwe visie op ICT in jouw school? 

Integratie in de klaspraktijk GCEReden 5: Vergroot je digitale efficiëntie en productiviteit 


Doorheen het GCE-traject zal je ervaren hoe coöperatief leren en efficiënt communiceren met de tools van G Suite een pak makkelijker worden. En je wint er niet alleen tijd mee, het is bovendien nog zinvol en leuk ook! Zo zal je bijvoorbeeld kennismaken met manieren om paperless feedback te geven binnen Google Classroom, hoe rubrics te gebruiken, hoe een databank aan reacties in te schakelen om tijd te besparen, ...  Dit, en nog véél meer grote en kleine parels ontdek je tijdens ons Google Certified Educator-traject. 


Kies voor een papierloze klas GCEWie kan aan het programma deelnemen?Ben je een leerkracht in het basis- secundair of volwassenenonderwijs? Heb je een ondersteunende functie als ICT’er of pedagoog? Of wil je als directielid op de hoogte zijn van de praktische meerwaarde van de G Suite tools? Iedereen is welkom, met of zonder voorkennis!


Iedereen is welkom GCEHoe kan jij GCE worden?


Schrijf je hier in en neem deel aan het GCE-traject. Tijdens de laatste sessies leg je het GCE-examen af. Indien je slaagt, ontvang je het certificaat via mail. En ja hoor, op de badge van ‘Google Certified Educator’ mag je terecht trots zijn! IK WIL GOOGLE CERTIFIED EDUCATOR WORDENHeb je nog vragen? Contacteer ons dan voor meer informatie!

 

contact ons GCE