35 000+ leerkrachten kunnen gratis Google Meet gebruiken binnen Bingel

By - RMA
30.11.20 01:53 PM


In Bingel, het meest gebruikte digitale leerplatform in het lager onderwijs, komt er eind april een nieuwe knop die gratis en rechtstreeks Google Hangouts opstart. Dankzij Google Hangouts is interactief afstandsonderwijs mogelijk. Jouw school kan gebruik maken van een online klaslokaal. Als leerkracht kan je gewoon van thuis uit lesgeven aan jouw klas. De ideale manier om jouw leerlingen klaar te stomen voor de toekomst. 


Hoe werkt dit? 


Leerkrachten vinden een knop in hun vertrouwde Bingelomgeving om meteen een online sessie op te zetten. Leerlingen zien in Bingel een knop ‘naar de les’. Eén klik en ze zijn verbonden met hun leerkracht. De les kan van start gaan. Het is geen ingewikkeld proces. Je moet dus niet eerst iets downloaden en installeren. Handig! 


De leerkracht kan vervolgens eender welke leerinhoud aanbieden, zijn scherm delen of in interactie gaan. Dit live contact tussen de leerlingen en de leerkracht geeft de kinderen de kans om terug met elkaar in contact te treden. De leerkracht kan ook een digitaal kringgesprek voeren met zijn leerlingen. Versnelde procedure opzetten G Suite for Education


Volgens VAN IN kan meer dan de helft van de basisscholen onmiddellijk aan de slag met deze oplossing. Wij kunnen voor de overige basisscholen de omgeving in amper één uur opzetten.

Versnelde procedure - G Suite for Education opzetten in 60 minuten

Met de versnelde procedure zorgen wij ervoor dat jouw school binnen het uur van start kan gaan met Google for Education. 


VERSNELDE PROCEDUREBegeleiding van de leerkrachten


Voor leerkrachten is het natuurlijk even wennen. Het begeleiden enondersteunen van scholen, leerkrachten en ICT-coördinatoren is dus uiterst belangrijk. 

 

Wens je meer info over de samenwerking tussen Bingel en Fourcast for Education? Klik hier om te weten wat je met Bingel en G Suite for Education kan doen? 

 Vanuit Fourcast for Education bieden we je graag gratis ondersteuning aan voor het opzetten en organiseren van afstandsleren met Google. 

 


Wens jij jouw digitale skills te ontwikkelen?

Schrijf je dan in voor een van de webinars rond afstandsleren met de Google for Education tools. Al meer dan 4.000 leerkrachten schreven zich in. Ben jij de volgende?


ONTDEK AFSTANDSLEREN MET GOOGLE