Hangouts Meet wordt Google Meet, met een speciale aanbieding

By - RMA
30.11.20 01:53 PM


Google Hangouts Meet heet nu Google Meet. Google heeft de naamswijziging deze week officieel aangekondigd. Google Meet kent een explosieve toename van gebruikers, tot wel 2 miljoen nieuwe gebruikers per dag, vanwege de COVID-19-pandemie. Veel scholen vertrouwen nu op tools voor videoconferenties. En Google heeft Google Meet nog aantrekkelijker gemaakt met een aanbod dat scholen niet kunnen weigeren. Lees dit artikel voor meer informatie.


Google Meet for Education voorbeeld

Het organiseren van videovergaderingen met Google Meet is een fluitje van een cent. Steeds meer scholen ontdekken de kracht van eenvoudige online videoconferenties met de videoconferentietool van Google. In deze ongekende tijd waarin we leven, hebben steeds meer scholen geen andere optie om afstandsleren te geven. Hier een overzicht van de recente indrukwekkende groeistatistieken van Google Meet.


  • Google Meet heeft nu wereldwijd 2 miljard minuten aan videogesprekken op de teller. 
  • Elke dag gebruiken 2 miljoen nieuwe gebruikers Google Meet.
  • Het dagelijkse gebruik van Google Meet is nu 25 keer zo groot als in januari. Ondanks deze groei, verwerkt het Google Cloud-netwerk deze toegenomen vraag zonder problemen of storingen.Rebranding tot Google MeetGoogle Meet logo
Als je het nog niet wist, de online videoconferentie toepassing van Google Hangouts Meet is al jaren een onderdeel van G Suite for Education. Google schrapt nu "Hangouts" van de naam en verandert de naam in Google Meet. Het logo blijft hetzelfde.


Deze rebranding zal ongetwijfeld de verwarring die sinds enkele jaren bestaat rond het benoemen van Google Cloud-applicaties in G Suite, zoals Google Hangouts Chat, Google Hangouts en Google Hangouts Meet, vereenvoudigen. Google Hangouts Meets wordt nu een vereenvoudigde 'Google Meet'. Het zou ons niet verbazen als ook de andere 'Hangouts' producten de komende maanden wat veranderingen ondergaan.


De naamswijziging werd vorige week officieel aangekondigd. Maar onofficieel werd het al opgepikt door attente technische tijdschriften en nieuwsuitzendingen, die de naamsverandering eerder opmerkten. In recente communicatie noemden zowel Google Cloud-CEO Thomas Kurian als Google-CEO Sundar Pichai het platform al Google Meet. De meest concrete aanwijzing dat er een rebranding gaande was, komt van de ondersteuningspagina van Google. De app voor videoconferenties heette daar al meer dan een week geleden Google Meet.


Voor scholen is het nu aantrekkelijker dan ooit om Google Meet te gaan gebruiken als hun favoriete videoconferentie platform, want met deze nieuwe naam komt er een aanbieding.Aanbieding: Gebruik gratis de premium functies van Google Meet


Als Google partner willen we ons steentje bijdragen om leerkrachten en leerlingen verbonden te houden met een veilige en krachtige oplossing voor videoconferenties, Google Meet.

Daarom bieden we tot 30 september 2020 gratis Google Meet aan met premium functies.

Bestaande G Suite for Education-klanten kunnen gebruikmaken van Google Meet met de extra geavanceerde functies. G Suite-beheerders kunnen Meet videogesprekken eenvoudig inschakelen voor hun school en vervolgens live streamen en ook opnemen. Neem contact met ons op als je hierin ge├»nteresseerd bent.


Google verlengt gratis de premium functies van Google Meet tot en met 30 september


Advances premium functies Google Meet


In maart kondigde Google al aan dat de geavanceerde videoconferentie functies tot en met 1 juli 2020 gratis beschikbaar zouden zijn voor alle G Suite for Education-klanten.


Nu hebben ze aangekondigd dat ze de premium videoconferentie functies voor scholen, bedrijven en organisaties gratis ter beschikking stellen tot en met 30 september 2020. Leerkrachten en ICT-beheerders kunnen deze premium Google Meet functies gebruiken om afstandsleren te vergemakkelijken.Wat betekent dit?


Alle scholen kunnen gratis gebruikmaken van de uitgebreide Meet-functies die normaal gesproken alleen beschikbaar zijn voor gebruikers van het 'G Suite for Education Enterprise'-abonnement.De premiumfuncties omvatten:


  • de mogelijkheid om te kunnen livestreamen met 100.000 kijkers.
  • de mogelijkheid om vergaderingen op te nemen en op te slaan in Google Drive. Dit is handig voor leerlingen die de les niet konden volgen. Leerlingen kunnen deze later terugkijken.
  • een live vergadering opzetten met maximaal 250 deelnemers. Voor leerkrachten in het secundair en hoger onderwijs betekent dit dat je zelfs uitleg kunt geven aan verschillende klassen tegelijkertijd, maar ook dat je met elkaar in discussie kunt gaan en vragen kunt stellen. 
  • Enterprise-beveiliging in Google MeetDeze functies die Google Meet momenteel gratis aanbiedt, zijn doorgaans alleen beschikbaar voor mensen in de 'Enterprise'-laag van G Suite, die $ 25 per gebruiker per maand kost.

Wat vind je van de naamswijziging? Gebruik je Google Meet? Als je interesse hebt in het opnemen van jouw vergaderingen, livestream-mogelijkheden en als je vergaderingen wil organiseren met maximaal 25O-deelnemers, moet je genieten van de nieuwe Google Meet-aanbieding.


Heb je nog geen G Suite for Education voor jouw school? Binnen het uur, kunnen wij ervoor zorgen dat jouw school van start kan gaan met Google for Education. 


VERSNELDE PROCEDURE

Advies van Google for Education experts krijgen?

Contacteer onze Google onderwijsspecialisten vandaag nog!

CONTACTEER ONS