6 redenen om een Google for Education opleiding te volgen

By - RMA
30.11.20 01:53 PM


We denken allemaal wel eens: zou het niet beter zijn om mezelf te blijven ontwikkelen? Het antwoord is ‘ja’! Het volgen van opleidingen en workshops helpen hierbij. Als leerkracht wil je niet stilstaan, maar in beweging blijven. Benieuwd naar de positieve effecten van het volgen van Google for Education opleidingen en opleidingen rond andere hedendaagse ICT-toepassingen? Hieronder een aantal redenen waarom het volgen van een opleiding een goed idee is! 6 redenen om een Google for Education opleiding te volgenDoor middel van trainingen, trajecten en workshops krijg je het nodige vertrouwen om ICT op de juiste manier in te zetten op jouw school. Ongeacht of je al vaak technologie in de klas gebruikt of er voor het eerst mee aan de slag gaat: je vindt opleidingen waarmee je op elk niveau bijleert. 


"Als leerkracht ben je de schakel in het leren van leerlingen. 


Gebruik de opgedane kennis om creatieve oplossingen te ontwerpen voor jouw klassen op jouw school.


Wil jij je collega's en jouw werkgever nu nog harder van hun sokken blazen? Lees dan verder.
1. Een extra specialisatie biedt een meerwaarde


Het is nooit verkeerd om verder te kijken, ook als je al beschikt over de nodige kennis. Een extra specialisatie geeft je zeker een streepje voor bij een (toekomstige) werkgever. Je maakt jezelf namelijk onderscheidend.


Uit diverse onderzoeken blijkt dat leerkrachten beter lesgeven als ze de kans krijgen om te groeien en nieuwe prikkels en inzichten krijgen. De investering in de opleiding, betaalt zich terug in de kennis die je als leerkracht meeneemt naar de schoolbanken.2. Een betere functionering binnen je huidige job


In een veranderende samenleving verandert je werkomgeving ook. Met een opleiding of workshop leer je weer nieuwe inzichten waarmee je verder komt. Bovendien is jouw werkgever vaak bereid om de kosten van de opleiding te vergoeden of krijg je een bepaald opleidingsbudget. Scholen zijn blij met ambitieuze leerkrachten die leergierig zijn en het maximale uit zichzelf en hun werk willen halen. 3. Goed te combineren


Een opleiding volgen is tegenwoordig gemakkelijk te combineren met het lesgeven. Je volgt je nieuwe opleiding in één voormiddag of namiddag in de week! Wanneer dit het best voor jou past. 


Bewaar het studeren en het oefenen voor de avonduren, als de kinderen in bed liggen of als ze overdag een dutje doen.4. Je kan de tools direct toepassen in jouw onderwijspraktijk


Je ervaart de mogelijkheden van ICT in de klas op een laagdrempelige manier.

Opleiding kennis direct toepasbaar in de praktijk

Je gebruikt de tools direct in jouw onderwijspraktijk. 

 


5. Je presteert beter in jouw dagelijks lesgeven


Dankzij de nieuwe kennis die je opdoet in de opleiding, ga je beter presteren. Je gaat intensief aan het werk met dingen waar je moeite mee hebt of waar je nog nooit aan gewerkt heb. Je krijgt feedback van experts buiten jouw school. 


Tot slot, ontdek je nieuwe tools om jouw manier van lesgeven creatiever, innovatiever en dynamischer te maken. 6. Hoger en beter niveau van onderwijs 


Dankzij de nieuwe inzichten die je hebt opgedaan gedurende de Google for Education opleiding, verhoog je je niveau van onderwijs.

Opleiding volgen beter onderwijs

Leerkrachten moeten vandaag de dag ICT integreren om samen als team de eindtermen te bereiken. Leergebiedoverschrijdende eindtermen zijn minimumdoelen die niet specifiek behoren tot één leergebied. ICT is namelijk geen doel op zich is maar eerder een middel om andere doelen te bereiken. 


ICT biedt kansen binnen alle vakken en leergebieden.


De kennismaking met handige ICT-tools hernieuwt jouw motivatie en je bent productiever. Je kan meer doen in een kortere tijd. Wie wil dat nou niet? 


Bovendien genieten ook jouw collega's en jouw directie van je nieuwe kennis. Je collega’s  kunnen er ook de vruchten van plukken. De Google for Education kennis die je opdoet, kun je breed delen. Nieuw trainingsaanbod


Fourcast for Education heeft ook voor volgend schooljaar een hoop (nieuwe) trainingen en workshops samengesteld. Deze zijn op maat gemaakt en speciaal ontwikkeld voor leerkrachten, ICT-coördinatoren en directies. Je kan bij ons terecht voor Google for Education opleidingen, G Suite workshops en nog veel meer. We behandelen samen eerst de theorie en gaan vervolgens aan de slag. We beantwoorden al jouw vragen. Zo krijg je handvatten om de kennis in te zetten in jouw dagelijkse werkzaamheden. 
Opleidingen Google For Education van Fourcast for Education

Neem gerust een kijkje naar ons trainingsaanbod voor het basis onderwijs, secundair onderwijs en hoger onderwijs en vind een opleiding die bij jou past. De opleidingen kan je individueel of in groep volgen.Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we je verder kunnen helpen.


GOOGLE FOR EDUCATION OPLEIDINGENWist je dat?

  • We flexibel zijn wat betreft de inhoud, samenstelling en duur van de sessies. We kunnen de sessies inkorten, op jouw school organiseren en intensiever maken.
  • We gecertificeerd zijn door Google for Education om scholen te helpen met de digitalisering van medewerkers op ICT-gebied.


Kortom: met een Google for Education opleiding of training leer je weer nieuwe inzichten waarmee je verder komt. Hierbij is ICT geen doel op zich, maar een middel om kennis en ervaringen te verdiepen.


"Onderwijs staat (gelukkig) nooit stil.


Herken jij jezelf in één van bovenstaande scenario's? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Dankzij  'praktijkgerichte' trainingssessies zal je creatiever worden in het bedenken van nieuwe toepassingen en invalshoeken.Advies van Google for Education experts krijgen?

Contacteer onze Google onderwijsspecialisten vandaag nog!

CONTACTEER ONS