Meteen digitaal in beweging met Future Move

By - RMA
30.11.20 01:53 PM


“Sterk in vernieuwing!”  is meer dan gewoon een slogan bij het Atheneum Jan Fevijn. Op vrijdag 28 augustus, net voor de start van het nieuwe schooljaar, werd het volledige leerkrachtenkorps digitaal in beweging gebracht met het Future Move programma. 


Benieuwd wat deze pedagogische studiedag inhoudt? Lees dan zeker verder.Kopie van Zonder titel (2)Wat is Future Move?


Future Move is een actieve, inspirerende, innovatieve pedagogische studiedag, voor en door onderwijsmensen. Een ervaring die het volledige schoolteam laat zien en voelen wat er vandaag al mogelijk is aan digitalisering in het onderwijs. Het dagprogramma houdt rekening met de zes gebieden die wij belangrijk vinden om innovatieve leermogelijkheden te faciliteren: 

  • creativiteit; 
  • betrokkenheid;
  • evalueren en feedback;
  • samenwerking;
  • differentiatie;
  • kritisch denken. 


Daarnaast maken de deelnemers kennis met tal van digitale competenties waarmee je aan ict-eindtermen werkt. 


Ongeacht de pandemiefase geel, oranje of rood, hebben we voor elk pandemieniveau een draaiboek uitgewerkt. Zo kan tijdens fase rood de volledige Future Move online gebeuren.


Foto lanyard Acer op Future Move
De move begint


Enkele dagen voor de Future Move krijgen de deelnemers een break-in-formulier. Met deze break-in moeten ze hun persoonlijk toegangsticket bemachtigen tot de juiste groep: blauw, rood, geel en groen (misschien niet geheel toevallig de kleuren van Fourcast for Education en Google ;-)). Dit was meteen ook een screening om te zien welke ICT-vaardigheden al in huis zijn.Geen oersaaie lezingen of werkvergaderingen


Op de Future Move dag verwelkomen we alle deelnemers met een gave goodiebag die hen doorheen de dag zal helpen. Vanuit Fourcast for Education geloven wij in de kracht van onderwijs. Nelson Mandela zei het al: “Education is the most powerful weapon which you can use to change the world”, meteen ook de quote op onze goodiebag.Future Move GoodiebagNa de eerste koffie starten we de dag met een interactieve sessie over het onderwijs van morgen. Zal Artificiële Intelligentie onze taak als leerkracht overnemen? Zal AI de studiekeuze van onze kinderen bepalen? 


Vervolgens loopt elke leerkracht zijn eigen kleurparcours gekoppeld aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen - SDG's. Het kleurparcours bestaat uit 4 kamers. In elke kamer worden de deelnemers ondergedompeld in een educatief kader aangepast aan de doelgroep (basis of secundair). Ons team neemt hen mee op een praktische ontdekkingsreis waarbij Google en andere tools ingezet worden om deelnemers voldoende inspiratie te geven om dit daarna in hun klas toe te passen.


Future Move in de klasBlended Learning


Om de ict-inzetbaarheid naar een hoger level te brengen kwam Erik Devlies, nascholer en medewerker bij KlasCement, met veel enthousiasme praktische tips geven rond zinvol en efficiënt ict-gebruik, het opzetten van blended leren en e-learning.


Tussendoor konden de deelnemers aan de hand van een digitale eduscape de creatieve mogelijkheden van Google Apps in de les ontdekken. Ook was er mogelijkheid tot het kennismaken met virtual reality en artificiële intelligentie.Overtuigd?


Onze Future Move is in het echt nog cooler dan hij hier neergeschreven staat. Een pedagogische studiedag die het verschil maakt, waar je enorm veel bijleert zonder saai te worden. Ga met je team van leerkrachten de uitdaging aan en contacteer ons! 


Wil jij ook een Future Move in jouw school?

Contacteer ons ook voor andere mogelijkheden zoals vraaggestuurde opleidingen.

CONTACTEER ONS