Meer opties voor leren met Google Workspace for Education

By - Fourcast
26.02.21 02:05 PM
Meer opties voor leren met Google Workspace for Education
In de 15 jaar dat Google tools bouwt voor leerkrachten, werd het snel duidelijk dat de behoeften van leerkrachten, onderwijsleiders en leerlingen constant evolueren. Een one-size-fits all aanpak blijkt niet wat leerkrachten nodig hebben van tools zoals G Suite for Education. Of het nu gaat om een kleine basisschool, een universiteit of zelfs thuisonderwijs, de technologie en tools moeten zich aanpassen zodat u zich kunt richten op wat het belangrijkst is: lesgeven en leren. Daarom brengt Google enkele wijzigingen aan die u meer keuze en flexibiliteit bieden bij het selecteren van de beste tools om uw onderwijsinstelling te versterken.

Klik hier om u in te schrijven voor het evenement waarin de nieuwigheden van Google Workspace for Education in detail worden uitgelegd.
10 maart 2021 van 14:00 tot 14:45Introducing Google Workspace for Education

We stellen u voor aan het volgende tijdperk van G Suite for Education: Google Workspace for Education. Google Workspace for Education bevat alle producten die u al gebruikt, zoals Classroom, Meet, Gmail, Calendar, Drive, Docs, Sheets, Slides en nog veel meer. Alles wat u nodig hebt om te onderwijzen, te leren, te verbinden en te delen, blijft op één plek beschikbaar, toegankelijk vanaf elke locatie en elk apparaat. Om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van onderwijsinstellingen over de hele wereld, van kleuterklas tot doctoraat, zijn er nu vier verschillende edities beschikbaar in plaats van slechts twee.


De gratis editie G Suite for Education krijgt een nieuwe naam: Google Workspace for Education Fundamentals. Als u deze editie momenteel gebruikt, zult u geen veranderingen zien buiten een nieuwe naam en nieuwe features.


Onderwijsinstellingen die nood hebben aan sterkere beveiliging tools of die de onderwijs- en leermiddelen voor hun leerkrachten willen uitbreiden, kunnen de mogelijkheden van Education Fundamentals uitbreiden om aan hun specifieke behoeften te voldoen met één van deze betalende edities:


  • Google Workspace for Education Standard bouwt verder op Education Fundamentals en biedt verbeterde beveiliging via Security Center, meer zichtbaarheid met tools zoals geavanceerde audit logboeken en meer besturingselementen zoals geavanceerd mobiel beheer om online leren nog veiliger te maken.
  • De Teaching and Learning Upgrade bouwt verder op Education Fundamentals of Education Standard om de educatieve impact van leerkrachten te vergroten door geavanceerde videocommunicatie mogelijkheden te bieden in Google Meet, functies om de klas ervaring te verrijken in Classroom en nog wat andere tools.
  • Google Workspace for Education Plus (voorheen G Suite Enterprise for Education) bouwt voort op Education Fundamentals, Education Standard en de Teaching and Learning Upgrade. Dit is de ultieme editie voor een uitgebreide oplossing met geavanceerde beveiliging en analytics, onderwijs- en leermogelijkheden en meer.


Education Fundamentals en Education Plus zijn vandaag al beschikbaar en onderwijsinstellingen kunnen vanaf 14 april 2021 Education Standard en de Teaching and Learning Upgrade aanschaffen. Onderwijsinstellingen die G Suite for Enterprise for Education al hebben aangeschaft, zullen in hun admin console de nieuwe editie naam, Education Plus, beginnen zien en krijgen automatisch alle functies van Education Plus.Nieuwe functies

  • Het volgende tijdperk van G Suite for Education, Google Workspace for Education, biedt leiders meer keuze en controle. 
  • Er komen nieuwe tools voor Classroom, zoals geavanceerde analyses om beheerders meer inzicht te geven in het gebruik en synchronisatie van roosters, zodat ze tijd besparen bij het opzetten van klassen. 
  • Nieuwe functies voor Meet geven leerkrachten meer zichtbaarheid en controle, zoals de mogelijkheid om beleidsregels in te stellen voor wie kan deelnemen aan de videogesprekken van hun school.
  • In Chrome OS worden er meer dan 40 nieuwe Chromebook-modellen geïntroduceerd die speciaal zijn ontworpen voor het onderwijs, met informatie over hoe u de juiste modellen kunt kiezen voor de unieke behoeften van elke school, en meer dan 500 beleidsregels voor de beheerconsole waarmee u uw Chromebook-vloot kunt beheren en optimaliseren. 

Voor leerkrachten
  • Met add-ons voor Classroom, die later dit jaar verschijnen, kunnen leerkrachten hun favoriete tools en content van derden rechtstreeks in de interface van de klas integreren. Ze krijgen ook eenvoudiger toegang tot het bijhouden van betrokkenheid, zodat ze beter kunnen begrijpen hoe leerlingen met de klas omgaan en kunnen zien wie achterloopt. 
  • Leerkrachten krijgen meer controle over hun virtuele klaslokalen met nieuwe Google Meet-functies, zoals de mogelijkheid om vergaderingen voor iedereen te beëindigen en de optie om snel het geluid van iedereen in één keer te dempen (mute all).
  • Een screen-recording tool wordt gebouwd in Chrome OS, zodat leerkrachten en leerlingen de instructie in real-time kunnen opnemen, zowel in de klas als thuis. 

En nog veel meer!
Klik hier om u in te schrijven voor het evenement waarin de nieuwe functies van Google Workspace for Education in detail worden uitgelegd.
10 maart 2021 van 14:00 tot 14:45