Zero-touch enrollment

By - Fourcast
11.05.21 03:52 PM
Zero-touch enrollment
Als je op jouw school met Chromebooks werkt, raden we je aan elk toestel van een Chrome Education Upgrade (zeg maar: “beheerlicentie”) te voorzien. Dit biedt vele voordelen: 


  • de toestellen zijn automatisch up-to-date met de nieuwste versie van Chrome OS
  • de kioskmodus voor toetsen en examens kan toegelaten worden
  • de gastmodus kan toegelaten of verboden worden
  • de toestellen worden automatisch heringeschreven in het domein na een powerwash
  • de aanmeldinstellingen en eventuele beperkingen kunnen aangepast worden
  • de gebruikersinformatie van een toestel kan opgevraagd worden
  • de toestellen kunnen gevolgd worden via een handig tracking systeem
  • de toestellen kunnen vergrendeld worden als ze verloren of gestolen zijn
  • apps, add-ons en extensies kunnen met enkele klikken naar alle toestellen gepushet wordenOm van al dit lekkers te kunnen smullen, moet de beheerlicentie gekoppeld worden aan het toestel. Dit doe je door het toestel in te schrijven in het domein, we spreken van enrollment. 
Dit kan op verschillende manieren:
Chromebooks inschrijven


Je kan als ICT-coördinator je toestellen manueel inschrijven in je domein. Hiervoor moet je werken met een ovenverse Chromebooks waarop geen enkele gebruiker zich reeds heeft aangemeld. Gebeurde dat al wel? Geen probleem, even een powerwash uitvoeren en je kan het toestel alsnog inschrijven in je domein. 

Het inschrijven in je domein doe je door op het aanmeldscherm de toetsencombinatie Ctrl + Alt + E in te drukken, vervolgens het mailadres voor de inschrijving in te geven en tenslotte het bijbehorende wachtwoord in te geven. Enkele tellen later is je toestel ingeschreven in je domein en zal het werken volgens alle instellingen die je in de Google Beheerconsole hebt ingesteld. 


In dit filmpje kan je deze procedure bekijken.
Meerdere Chromebooks inschrijven


Als je dit vaak moet herhalen om een groot aantal Chromebooks in te schrijven, kan je werken met een Rubber Ducky. Dit is een USB-stick waarop je je toetsaanslagen kan vastleggen, die vervolgens afgespeeld worden als je je USB-stick in je Chromebook stopt. Hou er rekening mee dat je de Rubber Ducky’s moet aanschaffen en moet programmeren vooraleer je ze kan gebruiken. 


Fourcast for Education kan deze technologie gebruiken om jouw bestelde Chromebooks in te schrijven in jouw domein, vooraleer we de toestellen gebruiksklaar op jouw school afleveren.
Zero-touch enrollment


Het handmatig inschrijven van een Chromebook in je domein is geweldig leuk om te doen, maar al snel erg tijdrovend. Gelukkig is het met de nieuwste generatie Acer Chromebooksmogelijk om ze via zero-touch enrollment in je domein in te schrijven: Fourcast for Education zorgt er dan samen met de fabrikant voor dat je toestel automatisch in je domein ingeschreven wordt van zodra het geactiveerd wordt en de eerste gebruiker zich wil aanmelden. Wij zorgen er achter de schermen voor dat het serienummer van het toestel gekoppeld wordt aan het schooldomein, waardoor je het enkel nog moet verbinden met het draadloze netwerk. Van zodra er verbinding is, worden alle instellingen uit je Google Beheerconsole automatisch toegepast. Op deze manier kan je je bestelde Chromebooks ovenvers (recht uit de doos) gebruiken zonder extra tussenstappen. 


We geven je graag nog mee dat er geen minimale afname van het aantal toestellen verplicht is voor deze zero-touch enrollment.Klik hier en ontdek de Digipacks, een campagne speciaal ontworpen als antwoord op de Digisprong

Contacteer ons