Chromebooks in een Microsoft omgeving?

01.04.21 04:30 PM
Chromebooks in een microsoft omgeving

Op school werk je met Microsoft accounts voor leerkrachten en/of leerlingen. Kan je deze accounts gebruiken om aan te melden op een Chromebook?

Aanmelden op een Chromebook is ook mogelijk met een Microsoft Office 365 (of Azure AD) account, zo hoeven gebruikers maar één wachtwoord te onthouden en zijn ze ook onmiddellijk in de online Office 365 omgeving aangemeld na het aanmelden op een Chromebook. Dit kan je vrij eenvoudig zelf instellen en testen, wij kunnen hierbij de nodige ondersteuning bieden indien nodig.

Contacteer ons

Kan je Office toepassingen gebruiken op een Chromebook?

Het antwoord is ja !


Er zijn 2 manieren om de Office apps te gebruiken op Chromebooks:


  Office webapps

  Bovenstaande Office apps zijn te gebruiken via de browser, maw er hoeft geen software geïnstalleerd te worden, de apps draaien volledig “in de cloud”. Dit biedt een enorm voordeel omdat gebruikers of beheerders geen software moeten installeren en/of updaten. Het aanbieden van software via het web zal in de nabije toekomst de standaard worden. De apps van Google Workspace zijn bvb al jaren op deze manier te gebruiken. Bij het gebruik van deze apps is wel een internetconnectie noodzakelijk en biedt niet de volledige functionaliteit als een lokaal geïnstalleerde versie maar is voor dagelijks gebruik ruim voldoende.


  Office Android Apps

  Wil je niet volledig afhankelijk zijn van een goed werkende internetverbinding dan kan je gebruik maken van de Office Apps die in de Google Play Store te vinden zijn.

  Deze kunnen gedownload en lokaal geïnstalleerd worden op de Chromebook.


  Opmerking: Voor Publisher en Access zijn er geen webapps of Android apps beschikbaar. Er zijn hiervoor zeker gratis en betalende alternatieven te vinden zoals Awesome Table en Canva bvb.


  De kracht van Google Workspace for Education tegenover Office 365


  Contacteer ons